COMPETITIV -RURAL un proiect de impact în comunitățiile rurale


Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/sites/bethany.ro/public_html/competitiv/wp-includes/formatting.php on line 3712

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /home/sites/bethany.ro/public_html/competitiv/wp-includes/formatting.php on line 3712

Sub deviza ”Fii activ! Fii competitiv!” s-a desfășurat prima ”Bursă a locurilor de muncă” în comuna Checea, din județul Timiș, o localitate din mediul rural care se confruntă cu multe probleme legate de locurile de muncă, de pregătirea profesională și școlară, din comunitate.

O parte importantă a acelora care trăiesc la sat nu au pregătirea necesară pentru cerințele, de astăzi, de pe piața muncii sau suficientă școală, alții, deși ajunși la maturitate, în special femei, nu au avut niciodată un loc de muncă.
Fundația Serviciilor Sociale Bethany a venit în sprijinul lor oferindu-le gratuit cursuri de inițiere dar și de calificare/recalificare, consiliere și mediere în relația cu angajatorul.
Cei mai interesați să lucreze sunt cei care au în special familie. O problemă importantă în zonă, atât pentru angajați cât și pentru angajatori, este cea a transportului au declarat participanții la bursă.

Firmele prezente au oferit peste 70 de locuri de muncă în diferite domenii (operator producție, montator subansamble, control calitate, call centre, lucrător comercial, agenți securitate, operator mase plastice, vânzător, mecanizatori).

Evenimentul a crescut șansele de integrare pe piața muncii a șomerilor, a persoanelor ocupate în agricultura de subzistență, a persoanelor inactive și a persoanelor în căutarea unui loc de muncă.