Cursul de infirmiere – o oportunitate de cariera pentru persoanele inactive si somere

Cursul de infirmiere a inceput in data de 11.11.2014, in localitatea Checea, fiind un curs de calificare nivel II, la care sunt inscrisi 20 de beneficiarii din cadrul proiectului ”Competitiv Rural –Masuri de asigurare a sustenabilitatii zonelor rurale si ocuparea fortei de munca”.
Continuarea Cursul de infirmiere – o oportunitate de cariera pentru persoanele inactive si somere

Ce sa faci daca nu ti-ai gasit un job dupa 6 luni de cautare

Gasirea unui nou loc de munca poate fi un proces indelungat si dificil. Chiar daca experienta acumulata te recomanda pentru un anumit job, piata muncii este uneori suprasaturata de specialisti intr-un anumit domeniu, ceea ce poate ingreuna procesul de gasire a unui job.
Daca metodele utilizate pana in acest moment nu au avut rezultatele dorite, este momentul sa faci anumite schimbari care vizeaza modul de abordare a procesului de cautare a unui job, dar si schimbari legate de propria persoana. Continuarea Ce sa faci daca nu ti-ai gasit un job dupa 6 luni de cautare

Strategii de cautare a unui loc de munca

Căutarea unui loc de muncă presupune mai multe demersuri ce trebuie realizate din timp pentru ca rezultatul sa fie cel optim : găsirea unui loc de munca.
Printre demersurile realizate se numără :

1. Urmărirea ofertelor de muncă publicate în ziare
2. Identificarea nevoii de forță de muncă a anumitor instituții
3. Participarea la târguri de joburi
4. Urmărirea periodică și constantă a anunțurilor făcute de agenții sau de AJOFM
5. Inscrierea CV-ului in bază de date online
Pentru a realiza aceste demersuri trebuie să existe o pregătire atât psihică cât și fizică pentru a reuși în acest demers uneori greoi.
Putem aminti metodele traditionale de găsire a unui loc de muncă și acestea sunt
Metodele traditionale de gasire a locului de munca:
1. serviciile de plasare a personalului, oferite de stat prin intermediul Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă
2. centre de consiliere a carierei
3. agenții private de selecție/plasare personal
4. anunțurile de angajare din ziare/reviste
5. site-uri web specializate în plasare de personal
O sursa eficientă de găsire a unui loc de muncă este și prin recomandarea prietenilor, cunoscuților, care nu necesită eforturi prea mari în găsirea unui loc de muncă.
Deci, prietenii pot fi o sursă importantă de informație și de rezolvare a problemei tale. De aceea este bine sa le spui tuturor ce anume cauți.
O altă metodă de căutare a unui loc de muncă este și completarea CV-ului și aplicarea lui la cât mai mulți agenți economici.