Prima bursă a locurilor de muncă la……Checea!

România este o țară a cărei societate este în continuă transformare. Libera circulație a făcut ca mulți români să-și găsească un rost în afara granițelor. Mai bine plătiți, au ales să muncească departe de casă. Sunt însă mulți cei care au rămas în țară și doresc să meargă să muncească, să-și întrețină familiile și să se adapteze noilor cerințe de pe piața muncii. O parte însemnată, a celor care trăiesc în mediul rural, se confruntă cu lipsa locurilor de muncă, dar și a pregătirii lor pentru diverse meserii.


”COMPETITIV RURAL” – Măsuri de asigurare a sustenabilității zonelor rurale și ocupare a forței de muncă” – POSDRU/140/5.2/G/128035, este proiectul care vine în sprijinul persoanelor din mediul rural, în căutarea unui loc de muncă, a șomerilor, a persoanelor inactive, dar și antreprenorilor din comunele Checea, Periam, Satchinez , alte comune din județul Timiș și din Regiunea de Vest. În cadrul proiectului s-au desfășurat până în prezent o serie de cursuri de formare, de calificare/recalificare și de antreprenoriat. Beneficiarii proiectului sunt sprijiniți însă și în căutarea unui loc de muncă.
De aceea, în 15 mai 2015, de la ora 10,00, la Căminului Cultural din Comuna Checea a avut loc pentru prima dată o „Bursă a locurilor de muncă”. Evenimentul a fost organizat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany, în parteneriat cu Unitatea Administrativ Teritorială Checea și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș. Primăria Checea a înțeles importanța desfășurării acestui eveniment și a apreciat că parteneriatul, din cadrul proiectului, este un real sprijin pentru toți cei în căutarea unui loc de muncă, din comună și localitățiile învecinate, dar și pentru angajatorii din zonă.
La „Bursa a locurilor de muncă” – COMPETITIV RURAL au fost prezenți peste 100 de participanți, 6 firme (SC Gi Group Staffing Company SRL, Adecco Resurse Umane, SC Zenit Security Jimbolia, SC Life in Job , SC Jonhson Control, SC Breje Kosis Company SRL), reprezentanți ai administrației locale, experți ai proiectului și mass-media.
Firmele prezente au oferit celor interesați peste 70 de locuri de muncă în diferite domenii (operator producție, montator subansamble, control calitate, call centre, lucrător comercial, agenți securitate, operator mase plastice, vânzător) și au fost depuse 50 de CV-uri.

Evenimentul desfășurat sub deviza ”Fii activ! Fii competitiv!” i-a încurajat pe cei din mediul rural, să vadă existența unor perspective în găsirea unui loc de muncă și posibilitatea unei reconversii profesionale.