Cautarea a unui loc de munca

Cautarea efectiva a unui loc de munca implica anumiti pasi care trebuie urmati. A reusi sau a nu reusi in acest demers depinde de importanta acordata sfaturilor de mai jos.
1.Adaptarea CV-ului la piata si la profilul vostru
Redactarea CV-ului este o etapa foarte importanta si trebuie tratata cu maxima atentie. Document esential pentru angajator, CV-ul va constitui si suportul principal pentru viitorul interviu de angajare. Concis si complet, CV-ul trebuie sa contina elementele esentiale cautate de angajator.

Sfaturi:
– Nu ezitati sa faceti doua sau trei CV-uri diferite pentru a putea trimite CV-ul care corespunde cel mai bine job-ului sau companiei careia va adresati.
– Testati-va CV-ul cu prieteni sau cunostinte care au legatura cu domeniul recrutarii sau resurselor umane.

2. Construiti o scrisoare de intentie de impact

Concreta si argumentata, scrisoarea de intentie ilustreaza si sprijina continutul CV-ului relevand competentele, convingerea si dinamismul candidatului. Obiectivul unei scrisori de intentie este de a demonstra legatura dintre profil, job si companie. Atat pentru a raspunde la o oferta, cat si pentru o candidatura spontana, scrisoarea de intentie trebuie sa fie argumentata pentru a suscita atentia angajatorului.

Sfaturi :
– Aplicand pe internet, puteti sa creati un e-mail scurt, cu conditia ca scrisoarea de intentie sa fie convingatoare.
– Feriti-va de clisee, trebuie sa captati atentia angajatorului inca din primele randuri!

3.Pregatiti-va pentru interviul de angajare

Etapa foarte importanta in procesul de recrutare, interviul va permite sa va expuneti competentele si sa va demonstrati adaptabilitatea intr-o companie. Totul incepe de la primul contact cu angajatorul, in momentul in care sunteti invitati la un interviu. Oricare ar fi nivelul profesional sau domeniul in care activati, interviul trebuie sa fie pregatit cu seriozitate din timp.
Pentru a reusi in demersul vostru pentru cautarea unui loc de munca incercati sa va puneti in locul angajatorului si sa-i oferiti raspunsuri si rezolvari pentru toate necesitatile si cerintele.