În momentul actual, termenului de “angajabilitate” i se atribuie mai multe interpretări. În general acesta reflectă relevanţa programelor de studiu pentru piaţa forţei de muncă. Angajabilitatea este definită ca fiind capacitatea unei persoane de a obţine un loc de muncă în concordanţă cu competenţele sale, de a-l menţine, de a se dezvolta profesional capacitatea de antreprenoriat a unei persoane şi posibilitatea acesteia de a-şi schimba locul de muncă. Oamenii de astăzi trebuie să combine abilități și competențe transversale, multidisciplinare, și de inovare și cunoștințe de specialitate actualizate pentru a putea contribui la nevoile mai curpinzătoare ale societății și ale pieței muncii. Căutăm să îmbunătățim angajabilitatea și dezvoltarea personală și profesională a persoanelor in cautarea unui loc de munca pe parcursul demesrsului de identificare si cautare a acestuia.Vom obține aceste lucruri prin îmbunătățirea colaborării dintre angajatori, persoanele somere sau in cautarea unui loc de munca și instituții de formare/calificare/recalificare în special în vederea dezvoltării de programe care ajută la creșterea inovativității și a potențialului antreprenorial . Continuarea Angajabilitate un nou concept pe piata muncii
Arhiva lunii iunie 2015
Despre consilierea profesionala
După consilierea şcolară şi consilierea privind ocuparea unui loc de muncă, consultanţa în carieră , un domeniu relativ nou în Romania, şi-a dovedit eficienţa în mai toate cazurile de până acum.
Privită mai degrabă ca un serviciu dedicat în exclusivitate şomerilor sau persoanelor care îşi caută un loc de muncă, consultanţa în carieră nu este nici pe departe un serviciu exclusivist, ci o formă de asistenţă continuă, acordată unei persoane sau unui grup de persoane, în procesul complex de adaptare la mediul schimbător al pieţei muncii.
Consilierul în carieră este cel ce ajută, prin metode şi instrumente specifice, la identificarea aptitudinilor necesare pentru practicarea cu succes a unei profesii, la descoperirea intereselor sau preferinţelor pentru o meserie dar şi la evaluarea, într-un mod realist a şanselor de reuşită, explică Iulian Sîrbu, Consultant în Carieră – certificat GCDF.
Iată 4 avantaje pe care cu siguranţă le vei avea dacă apelezi la un serviciu de consultanţă în carieră certificat:
Continuarea Despre consilierea profesionala
Ce este consilierea profesională?
• este o tehnică de informare şi evaluare;
• este un mijloc de a modifica comportamentul;
• este o experienţă de comunicare;
Continuarea Ce este consilierea profesională?